23948sdkhjf

Bosch förväntas omsätta 50 miljarder euro 2011


Robert Bosch GmbH förväntar för första gången en omsättning på 50 miljarder euro år 2011, varav försäljningsprognosen för bilindustrin står för 30 miljarder euro. Den globala ekonomin har svalnat sedan första kvartalet i år. Trots det har produktionen inom fordonsindustrin ökat med cirka fyra procent - och Bosch räknar med tre till fem procents tillväxt under 2012.
Utveckling av Asiens tillväxtekonomier är fortsatt positiv vilket innebär att efterfrågan på lågprisbilar fortsätter att öka. Som svar på denna trend fortsätter Bosch att fokusera på att utveckla prisvärda teknologier för lokala behov. Till exempel kommer företaget halvera kostnaderna för radarsensorer till förarstödsystem inom tre år. Dessutom har Bosch introducerat lågkostnadsversioner av ParkPilot-konceptet och navigationssystem till den kinesiska marknaden.

Genom att använda ett brett utbud av tekniska innovationer kommer Bosch att minska bränsleförbrukningen för både diesel- och bensinmotorer med ytterligare 30 procent. Bosch planerar att sälja cirka sju miljoner system för bensindirektinsprutning under 2013 - tre gånger så många som under 2010. Men utvecklingen av befintlig teknik är bara halva utmaningen för Bosch. Det är också viktigt att svara mot nya tekniska krav - oavsett om de kommer i övergången från förarstöd till helt självständigt körning, eller i övergången till elektromobilitet.
Bosch investerar 400 miljoner euro årligen i eloktromobilitet och har stärkt sin närvaro på eBike-marknaden med 70 000 levererade komponenter i år. Bosch har uppnått flera delmål på vägen till att elektrifiera drivlinan, 21 projekt för 13 biltillverkare att kommer levereras under 2013. Idag finns tekniken från Bosch i Porsche-, Volkswagen- och Peugeotbilar.

Övergången till en självständig elektrisk körning förväntas ske fullskaligt efter mitten av nästa decennium, dock kommer övergångslösningar sannolikt att utvecklas innan dess. Potentialen ligger då främst i små e-fordon ämnade för pendling i storstäder. Bosch ser också goda möjligheter för plug-in hybrider, vars batteri enkelt laddas från ett vägguttag.
Med allt fler bilar på världens vägar blir körsäkerheten allt viktigare. År 2015 kommer 90 procent av alla nya fordon över hela världen vara utrustade med ABS-bromsar, en ökning från 75 procent 2010. Under samma period kommer installationerna av ESP antisladdsystem att stiga från 40 till 60 procent.
Intelligenta nätverk för fordon kommer att bli en avgörande faktor för internetgenerationen. Boschs internetbaserade mobila lösningar fokuserar bland annat på sociala medieplattformar ämnade till förarinformation samt transportinfrastruktur. Företaget utvecklar även ekosystem för elektromobilitet: Bosch har redan genomfört ett pilotsystem i Singapore med en hel affärsmodell som bygger på Web 3.0. I slutet av 2011 kommer omkring 40 laddstationer installerats över hela staden, och fler planeras.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078