23948sdkhjf

Christer Liljenberg omvald som ordförande för bildelsgrossisterna


Christer Liljenberg har omvalts som ordförande för Sveriges Bildelsgrossisters Förening, branschorganisation för de märkesoberoende distributörerna av bildelar. En bransch som årligen omsätter cirka 10 miljarder kronor i distributionsled.

På det välbesökta årsmötet, som f ö hölls hos Mekonomen i Strängnäs, deltog som speciellt inbjudna gäster och talare Pär Remnelid, konkurrensrättsjurist på Vinges advokatbyrå, Fredrik Sidahl, vd för FKG – Fordonskomponentgruppen, samt Göran Björklund, PR-konsult på Newsroom och chefredaktör för tidningen FordonsKomponenten.

Pär Remnelid pratade kring konkurrensärendet mellan SBF och Kia Motors som ska tas upp av Marknadsdomstolen i januari. Han ställde sig kritisk till Konkurrensverkets ovilja att fortsatt utreda om Kia gjort sig skyldiga till konkurrensbrott eller ej. Han var noga med att betona att de, Kia, inte har friats från misstankarna.
Fredrik Sidahl gav en dagsaktuell bild över utvecklingen inom fordonsindustrins leverantörsled. Han uppehöll sig vid vikten av att ha ett svenskt fordonskluster samt belyste problematiken kring Saab samt eventuella konsekvenser av den.
Göran Björklund pratade om Automässan 2011 samt arbetet med att öppna kanaler mellan svensk leverantörsindustri och den oberoende bileftermarknaden. Han berättade att tidningen Fordonskomponenten specialbevakar området.

Årsmötet beslutade om att höja medlemsavgifterna för att ekonomiskt möjliggöra en omstrukturering av verksamheten under 2012.
Mötet avslutades med att avtacka Jan Ankarstrand, mångårig styrelseledamot av SBF, för hans arbete inom dels branschen, dels SBF.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063