23948sdkhjf

Två tredjedelar av Bilprovningen ska säljas till högstbjudandeBilprovningens huvudägare staten har nu tillkännagivit hur man avser att rösta vid en extra bolagsstämma den 27 januari, då beslut fattas om försäljning av delar av Bilprovningens stationsnät och fastighetsbestånd.

Bilprovningens stationsnät delas in i tre likvärdiga grupperingar; riksgruppen, nordöstra- och sydvästra gruppen. Bilprovningen kommer även i fortsättningen att vara rikstäckande, men bli ett betydligt mindre företag.

Den nordöstra gruppen består i huvudsak av stationer i Mälardalen och norra Sverige och den sydvästra av stationer i västra och södra Sverige. Tillsammans har dessa två grupperingar ett rikstäckande stationsnät, vilket skapar förutsättningar för en god konkurrens i hela landet. För detaljerad information om indelningen av stationsnätet, se bifogad stationsförteckning och karta.

Alla grupperingar har en jämn spridning av stationer, tjänsteutbud och kompetens, en bra fördelning när det gäller läge och storlek, samt säkrar en fortsatt god personalförsörjning och effektiv drift i hela landet.

– Vi ser fram emot ytterligare konkurrens och att få möjlighet att konkurrera på lika villkor som andra aktörer, säger Magnus Ehrenstråhle, vd Bilprovningen.

Efter den extra bolagsstämman erbjuds den nordöstra och sydvästra gruppen av stationsnätet till försäljning till högstbjudande.

Bilprovningen räknar med att avtal med köpare kan träffas under det första halvåret 2012 och att affären kan slutföras under andra halvåret. För att uppnå största möjliga värde vid transaktionen kommer verksamheten och fastigheterna säljas var för sig.

– Vi ser fram emot försäljningen och är övertygade om att den är bra för oss som bolag, för branschen och för våra kunder säger Kerstin Lindberg Göransson, styrelseordförande i Bilprovningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063