23948sdkhjf

Fouriertransform investerar i EELCEE ABFouriertransform AB (FTAB) investerar totalt 50 miljoner kronor genom en riktad nyemission och ett lånelöfte i EELCEE AB. Bolaget är en avknoppning av Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) och kommer att utveckla, tillverka och marknadsföra kompositkomponenter i stora volymer till framförallt fordonsindustrin.

FTAB investerar i en riktad nyemission i det svenska moderbolaget EELCEE AB och kommer efter emissionen att bli största enskilda ägare tillsammans med grundaren av bolaget, Professor Jan-Anders Månson. Månson har bedrivit forskning och utveckling kring kompositmaterial på EPFL sedan 1990 med fokus på att möjliggöra högvolymstillverkning i bland annat fordonsindustrin.

-Kompositmaterial är ett viktigt område inom fordonsindustrin för att sänka vikt, en förutsättning för att i sin tur långsiktigt sänka utsläppsnivåerna. EELCEE besitter en världsunik och patenterad teknologi och vi är mycket glada att kunna attrahera denna kompetens till Sverige, säger Per Nordberg, VD för Fouriertransform.

EELCEE AB med ett dotterbolag beläget i anslutning till EPFL i Lausanne har sedan 2008 utvecklat kompositapplikationer för t.ex säten och stötfångare för fordonstillverkare och underleverantörer på den globala marknaden. Bolaget står nu inför sina första produktionskontrakt.

EELCEE har inom en kort tid byggt upp en stor bas av krävande fordonskunder, men hjälp av Fouriertransforms investering kan vi nu säkerställa våra kunders krav i utvecklingsprojekten och bygga upp den prototyp- och produktionskapacitet i Sverige som kunderna efterfrågar, berättar Professor Jan-Anders Månson, grundare och huvudägare i EELCEE.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063