23948sdkhjf

Kronofogden stöttar de drabbade Saabanställda

De 3 500 anställda som påverkas av Saabkonkursen befinner sig i en svår situation. En del kommer sannolikt att behöva stöd i ekonomiska frågor. Kronofogden ställer därför upp med rådgivning och stöd, i samverkan med bland andra facken, Arbetsförmedlingen och kommunens konsumentvägledare.

- Nu är det viktigt att vi med förenade krafter gör det bästa av situationen. Allt stöd är ett värdefullt litet ljus i tunneln för de drabbade, säger Lena Bäcker, chef för det verksamhetsområde inom Kronofogden som ansvarar för kundservice, förebyggande verksamhet och Tillsynsmyndigheten för konkurser.

Alla som behöver råd och stöd kan ringa till Kronofogdens kundservice på 0771-73 73 00 eller prata med den förebyggandepersonal som finns på plats på Arbetsförmedlingens tillfälliga Saabkontor i Trollhättan från och med tisdag den 3 januari. Man behöver inte finnas i Kronofogdens register för att få hjälp.

- Vår personal på kundservice och den förebyggande verksamheten är vana vid att hjälpa människor i trängda ekonomiska situationer. Det är mycket bättre att ta kontakt med oss redan när man börjar ana att det kan bli svårt att få ihop till räkningarna och att vi då får hjälpa till med goda råd och stöd på olika sätt, säger Lena Bäcker.

Särskild information för de drabbade i Saabs konkurs kommer också att finnas på den nyöppnade webbsidan www.kronofogden.se/saab samt hos Saab och www.konkursboet.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063