23948sdkhjf

Milton och Joakim satsar på Formel Ford Duratec



För Milton Lundström är Formel Ford ingen nyhet. 2012 kommer att bli hans femte säsong i klassen.

Eftersom klassen har saknats på den Svenska kartan har Milton kört utomlands i stället. I första hand har det varit Danmark men med stigande rutin så har den Holländska serien och Europacupen blivit huvudsaken för den 19-åriga elektrikern från Malmö.

- Att det nu blir en Svensk serie är perfekt för oss. Nu kan vi få den åkträning jag behöver för att kunna bli ännu bättre i Europa-Cupen.

Milton var sexa i deltävlingen som kördes på Zolder i Belgien 2011. Ett mycket bra resultat som mycket väl kan bli ännu bättre 2012.

För Joakim Darbom är Formel Ford en nyhet. Men ändå väljer han att köra i den lite nyare bilen som är utrustad med en Duratec-motor.

- Jag vill väldigt gärna köra några tävlingar i den Holländska serien och kanske någon tävling i Europacupen. Och då tror jag det är bra att välja den bil som är modernast.

Joakim hade i princip bestämt sig för att satsa på en helt annan racingklass när nyheten om att Formel Ford skulle återkomma spred sig över Sverige.

- När jag fick reda på att det skulle gå att tävla i Sverige med en Formel Ford bestämde jag mig direkt, det var den klassen jag skulle satsa på. Det ska bli fantastiskt kul och otroligt bra att kunna ha tävlingsbasen på hemmaplan vilket blir möjligt tack vare den nya serien.

Joakim har som många andra ett förflutet inom kartsporten. 2011 körde han Formula Basic.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078