23948sdkhjf

Tre Nissan-återförsäljare klara för att börja sälja elbilen LEAF

Tre Nissan-återförsäljare klara att starta försäljningen av den prisbelönta elbilen Nissan LEAF. De har genomgått omfattande utbildning inom produktkännedom och teknik och är väl förberedda att börja ta emot ordrar. Leveranserna av de första bilarna beräknas till februari, och Nissan planerar att utöka antalet Nissan LEAF-återförsäljare under året.

De första Nissan LEAF-återförsäljarna är

Mobility Motors Sätra
Mobility Motors Bromma
Mobility Motors Malmö

Intresset för Nissan LEAF, en massproducerad, från grunden framtagen och 100 procent eldriven familjebil, är stort i Sverige från både konsumenter, företag och återförsäljare. För att sälja Nissan LEAF behöver återförsäljare genomgå ett antal utbildningar inom teknik och produktkännedom, investera i utrustning och verktyg för utställningshall och verkstad samt möta högt ställda krav på kundnöjdhet.

-Vi är glada att nu kunna tillkännage vilka Nissan-återförsäljare som först blivit certiferade och klara att sälja Nissan LEAF från lanseringen. Vi är säkra på att Nissan LEAF kommer att tilltala många svenskar med sin rymlighet, sin höga utrustningsnivå och inte minst på grund av att den är utsläpps- och bullerfri, säger Unto Lehtola, Sverigechef på Nissan Nordic Europe.

Under året planerar Nissan att utöka antalet Nissan LEAF-återförsäljare så att fler städer och regioner i landet täcks. Dessa kommer att tillkännages när de är förberedda och godkända enligt samma kriterier som Mobility Motors nu klarat. Idag, den 13 januari, öppnar orderböckerna på de tre återförsäljarställena, och de första leveranserna beräknas till februari.

Nissan LEAF kostar 329 990 kr efter avdragen supermiljöbilspremie, inklusive batteriet som kommer med garanti på 5 år eller 100 000 km. Bilen, som har plats för fem vuxna personer plus bagage, levereras fullt utrustad med luftkonditionering, satellitnavigering, backkamera, snabbladdningskontakt och smartphone-anslutning som låter ägaren fjärrstyra temperaturen i bilen via mobiltelefonen för att ge den bästa räckvidden. Nissan LEAF är också anpassad för det nordiska klimatet och har alltså uppvärmda fram- och baksäten, backspeglar och ratt samt en batterivärmare. Det är också den första elbil som fått fem stjärnor i EuroNcaps krocktester.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078