23948sdkhjf

Sixt hyrbilar har köpt 50 stycken Mercedes Citan

Hyrbilsföretaget Sixt breddar nu sin transportbilsflotta med 50 Mercedes Citan i skåpbilsutförande.

– Citan utgör den felande länken mellan kombibilar och stora transportbilar hos oss. Efterfrågan på kortidshyra av den här biltypen är stor både bland stora företag med fordonsflottor och bland en- och fåmansföretagare, säger Peter Sjöblom, vd för Sixt i Sverige, och han fortsätter: – På Citan står det "Sixt älskar Mercedes", och det är alldeles sant. Bilen är lagom stor för många uppdrag och Mercedesstjärnan fungerar som en kvalitetsstämpel för den som hyr bilen, anser många.

Familjeföretaget Sixt är hundra år gammalt och ägs nu av tredje generationen, med den fjärde på väg in. Det började blygsamt med tre bilar i Sydtyskland 1912 och sedan dess har utvecklingen gått framåt, uppåt.

I Sverige har Sixt funnits sedan 1999. Den riktiga etableringen gjordes 2001. I dag har Sixt drygt hundra kontor med ungefär lika många anställda och flera tusen bilar fördelade över landet. Mercedes-Benz Sverige AB har i alla år levererat bilar till Sixt. Från minsta A-Klass till transport- och lastbilar, varav Mercedes Sprinter med bakgavellyft är den största.

De första 50 Citan som Mercedes-Benz Sverige AB utökat Sixt-flottan med har 90 hästkrafters motor, som drar mellan 0,43 och 0,47 liter per mil, rymmer 3,1 (Lång) och 3,8 (Extra Lång) kubikmeter samt lastar cirka ett halvt ton. En finess i hyrbilssammanhang är att Citan kan hyras på så kort tid som en halv dag.

Bildtext: Sixts vd, Peter Sjöblom, tar med glädje emot nyckeln till en av de 50 första Mercedes Citan som Pehr Hollerup på Mercedes-Benz Sverige AB levererat.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109