23948sdkhjf

Mazda i Sverige fortsätter med 10 års garanti

Under 2013 tog Mazda täten med 10 års garanti på nya bilar. Det positiva mottagandet från kunder och erfarenheter i övrigt innebär att Mazda Motor Sverige även under 2014 fortsätter att ge Sveriges längsta garanti på nya Mazda-bilar.

- Garantivillkoren är naturligt nog mycket viktiga när man köper något så kostsamt som en ny bil. Därför är vi glada för att också under hela 2014 kunna erbjuda Sveriges längsta garanti på hela 10 år. Att detta ens är möjligt beror uteslutande på Mazdas omvittnade höga produktkvalitet, säger Klaus Oest, som förutom att vara vd för Mazda Motor Sverige, även ansvarar för Mazda i övriga Skandinavien samt i Polen.

- Det är givetvis inte många som behåller sin nyinköpta bil i 10 år, fortsätter Klaus Oest. Men den långa garantin, som följer bilen, ger våra nya produkter ett ännu bättre totalvärde och ett mervärde för våra kunder. Andrahandsvärdet på begagnade Mazda-bilar ökar och nästa ägare får också del av den långa garantitiden.

- Den 10 år långa garantin är en del av en större strategisk satsning för Mazda på den svenska marknaden, säger Klaus Oest vidare. Sverige är ett stabilt och bra land med en mycket stark ekonomi och en marknad som Mazda satsar långsiktigt på.

- Med nya modeller, toppmodern miljövänlig Skyactiv-teknologi och en bra blandning av nya och gamla Mazda-återförsäljare känner vi oss redo för att möta framtiden. Det är i detta perspektiv som vi förlänger vår oslagbara garanti på hela 10 år på samtliga nya Mazda-bilar som säljs i Sverige under 2014.

Mazdas nya 10-åriga garanti gäller hela modellprogrammet av personbilar, Mazda2, Mazda3, Mazda5, Mazda6, Mazda CX-5 och sportbilen MX-5. Mazda har sedan lång tid i Sverige haft en 3-årig fabriksgaranti. Den nu 7-åriga extra komponentgarantin gäller under förutsättning att bilen sålts av en i Sverige auktoriserad Mazda-återförsäljare. Att bilen dessutom följer fabrikantens rekommendationer för underhållsservice och reparationsanvisningar under hela den långa garantitiden och att service och reparationer utförts av auktoriserad Mazda-verkstad eller vid annan fackmannamässig verkstad. De reservdelar och tillbehör som används vid service och reparationer måste hålla minst samma kvalitet som Mazdas originaldelar.

Den nya 7-åriga komponentgarantin gäller för bilens maskinella komponenter under förutsättning att felet påverkar bilens funktion. Delar som reparerats eller bytts inom ramen för garantiåtagandet omfattas även under bilens resterande garantitid. Garantin gäller inte bilar som används kommersiellt, t.ex. som taxi-, bud-, hyr- eller körskolebilar.

Bild på Klaus Oest, vd Mazda Motor Sverige

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078