23948sdkhjf

Kall Auto Lodge satsar vidare med nya ägare

Kall Auto Lodge i västjämtska Kall har fått nya ägare. Det är hotellets vd, Martin Sahlberg, som tillsammans med de brittiska investerarna, Graeme Glew och Nicholas Oppenheim, köpt fastighet och verksamhet inklusive racingbanan Molanda. Namnet på det nya bolaget är Kall Auto Lodge Motorevent AB.

– Det känns jättespännande, säger Martin Sahlberg. Kall Auto Lodge har en enorm potential och ett väldigt gott rykte i motorvärlden. Nu ska vi bli ett ännu mer profilerat hotell för alla som är intresserade av exklusiva motorupplevelser. Vi märker till exempel av en ständigt ökande efterfrågan på våra iskörningar med Porsche.

– Men även natur- och matintresserade gäster får vad de söker här. Vi finns på en av Sveriges vackraste platser, Kallbygden, och vår restaurang, The Local, är omnämnd i White Guide. Det gör Kall Auto Lodge till det perfekta valet för fester, bröllop och konferenser.

Kall Auto Lodge har i flera år utvecklat de rallyvägar och isbanor som gör området väl anpassat för test- och upplevelsekörningar i vintermiljö. Här har olika film- och TV-inspelningar skett. Bland annat har The Stig från Top Gear testkört Koenigseggs Agera R på den frusna Kallsjön. Nu satsar de nya ägarna på att utveckla förutsättningarna för exklusiva körupplevelser än mer. Dessutom kommer restaurangen, The Local, att fokusera ytterligare på kulinariska upplevelser baserade på lokala råvaror.

– Kall Auto Lodge ska bli det självklara valet för alla som vill njuta av motor, mat och jämtländsk miljö året runt, säger Martin Sahlberg.

Om Kall Auto Lodge

Kall Auto Lodge i Västjämtland erbjuder exklusiva motorupplevelser främst mot internationella marknader. På hotellet finns restaurangen The Local som är omnämnd i White Guide. Kall Auto Lodge är särskilt känt för att arrangera iskörning med Porsche. Hotellet byggdes redan under mitten av 1800-talet. Under 1990-talet drevs testverksamhet för WRC-team (World Rally Championship) i Kall. Colin McRae, Carlos Sainz, Marcus Grönholm, Richard Burns, Mikko Hirvonen är några exempel på toppförare som tränat här. Under dessa tester såg Staffan Parmander (co-driver till Kenneth Eriksson) och Colin McRae (Storbritanniens bästa rallyförare genom tiderna) tillsammans med finansmannen Stefan Bengtsson, möjligheterna att skapa ett internationellt motor- och upplevelsecentrum. År 2005 stod Kall Auto Lodge klar i sin nuvarande form. Colin Mc Rae avled 2007, men verksamheten har drivits vidare i hans anda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078