23948sdkhjf

Kinesiska Qoros 3 i säkerhetstoppen

Efter att ha uppnått högsta möjliga resultat - fem stjärnor - i Euro NCAP:s (New Car Assessment Programme) krocktester i september förra året, har den kompakta Qoros 3 Sedan bekräftats av säkerhetsorganisationen som den bästa i klassen liten familjebil för året 2013.

Qoros 3-Sedan är den första kinesiska bilen som tilldelats fem stjärnor av Euro NCAP. Den första produktionsbilen från Qoros - det nya internationella bilmärket med huvudkontor i Kina - fick höga betyg i alla fyra testområdena för Euro NCAP och dess totala betyg (88procent) var det högsta som uppnåtts för alla fordon testade under 2013 och placerade den bland de säkraste bilarna som någonsin testats av Euro NCAP.

Qoros 3 Sedan fick det bästa resultatet för vuxenskydd av förare (95procent) i 2013 års Euro NCAP-program. Säkerhetscellen för passagerarna visade sig vara extremt robust vid frontal-, sido- och stolpkrock. Genom att avleda energin utmed fördefinierade leder, minimeras riskerna för passagerarna under krock.

Genom ett baksäte utrustat med ISOFIX-förankringar för barnstol med övre hållhakar och en aktivering/avaktivering för krockkudde på passagerarsidan, fick Qoros 3 Sedan toppbetyg även för barnskydd (87procent) vid frontal-, sidokrocktester, samtidigt som den visade sig vara kompatibel med alla barnstolar som godkänts av Euro NCAP.

Den uppnådde också ett imponerande resultat i fotgängarskydd (77procent) tack vare ett utvecklingsprogram som omfattar noggrant arbete med Computer-Aided Engineering (CAE). Qoros expertgrupp i säkerhetsfrågor har utvecklat ett av de bästa fotgängarskyddssystemen som någonsin bedömts av Euro NCAP.

Den omfattande passiva säkerhetsutrustningen (utformad för att för att skydda passagerarna under en olycka) tillgänglig som standard i Qoros 3 Sedan, inkluderar front- och sidokrockkuddar, krockgardin i full längd, trepunkts säkerhetsbälten på alla säten och dubbla bältesförsträckare för framsätespassagerare. Framsätets huvudstöd är utformat för att minska pisksnärtskador vid påkörning bakifrån.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078