23948sdkhjf

Volvo Car Group utforskar nya säkerhets- och designidéer

Volvo Car Group har etablerat ett samarbete med det svenska företaget POC som utvecklar högteknologiska skydd för extremidrottare. De båda företagen ska utbyta kunskap med sikte på att ta fram på nya idéer inom säkerhet och design.

– POC:s produkter kombinerar funktionell design med lätta, högpresterande material som ger den ultimata känslan av rörelsefrihet och skydd i tuffa lägen. Den inriktningen är helt i linje med vår satsning på att ge funktionalitet och säkerhet en mer emotionell laddning, säger Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design för Volvo Car Group.

– Liksom modern utrustning för äventyrssporter ska våra bilar kombinera attraktiv design med styrka och intelligent funktionalitet. Att ha rätt utrustning – i det här fallet bilen – skapar den trygghet och det självförtroende som i sin tur gör att du till fullo kan njuta av körningen och av äventyret som väntar, tillägger Thomas Ingenlath.

Målet med det nyetablerade samarbetet är att ytterligare höja kunskapsnivån och stärka produkterbjudandet hos både Volvo Cars och POC. De första resultaten kommer att presenteras under andra halvåret 2014. Ett inledande forsknings- och utvecklingsprojekt inriktar sig på kommunikation mellan bilar och cyklister.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08