23948sdkhjf

MC Mässan utökar powertema med girlpower

När man besöker MC Mässan i januari och rör sig mot utställningshallen så kommer man med stor sannolikhet att möta två tuffa tjejer, Malin Kullberg och Linda ”Flickan” Tolind - den ena fotograf och den andra motivlackerare. Förutom det konstnärliga har de även en annan sak gemensamt: båda älskar att köra motorcykel.
Malin Kullberg tröttnade på hur kvinnor med motorcykel blev porträtterade - avklädda och objektifierade. Hon bestämde sig därför för att göra fotoutställningen Moto Femme. Malin har rest runt i Sverige och porträtterat kvinnliga motorcyklister på ett sätt som ger en vackrare och mer rättvisande bild. Fotona är en kontrastrik samling av färgstarka personer och motorcyklar, som både bryter stereotyper och väcker känslor hos såväl veteraner som nyfikna debutanter. Tillsammans med fotona presenteras bildtexter där samtliga kvinnor bjuder på personliga historier som överraskar, skänker skratt och får betraktaren att plötsligt längta till våren. Moto Femme är ett vackert urval av levande fotografier som visar den moderna självständiga MC-kvinnan och uppmuntrar till livet på två hjul, oavsett om du är gammal eller ung, kör cross eller H-D.
Linda ”Flickan” Tolind har alltid tecknat och målat, men det var inte förrän 2005 som hon startade företaget Flickan.com där hon arbetar som motivlackerare. Faktumet att det är ett mansdominerat yrke sporrade henne bara ännu mer. På MC Mässan kommer Flickans monter vara fylld av aktiviteter, bland annat kommer besökarna få prova på att måla på samma sätt som Flickan själv gör. Det kommer även finnas specialpaket med lackeringskit för mässbesökare som man kan köpa på plats. I montern kommer också en motivlackerad motorcykel byggas om på ett sätt som alla kan göra hemma i garaget. Utöver detta kommer det bli mycket målat, så man kan stå och förundras över hur enkel processen ser ut och hur otroligt vackert resultatet blir.
Båda tjejerna kan ni träffa utanför A-hallen på MC Mässan den 22 - 25 januari 2015.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063