23948sdkhjf

Audi RS 3 Sportback med ultimata prestanda

Maffigt ljud, varvvilliga och med rå kraft, de femcylindriga motorerna från Audi är legendariska. Nu presenteras nya Audi RS 3 Sportback med 367 hk och 465 Nm, den mest kraftfulla kompaktbilen i premiumsegmentet. Med sin starka femcylindriga turbomotor avverkas 0 till 100 km/h på 4,3 sekunder. Topphastigheten kan, om man så vill, höjas till 280 km/h. Enligt NEDC ligger förbrukningen på endast 8,1 liter per 100 km, motsvarande ett CO2-utsläpp på 189 gram per km.
Den sjustegade S tronic-växellådan, som växlar ännu snabbare än föregångaren, förmedlar kraften från 2.5 TFSI-motorn till den permanenta fyrhjulsdriften. quattro-drivningen arbetar med vektorstyrd momentfördelning som bygger på intelligent programvara och är utvecklad för maximal körglädje över hela registret. Nya Audi RS 3 Sportback styr direkt in i kurvorna. På underlag med låg friktion kan, den som så önskar, även drifta med bilen på ett kontrollerat sätt.
Jämfört med A3 Sportbäck ligger karossen 25 mm närmare vägbanan. Framvagnens hjullagerhus, den progressiva styrningen, det speciella RS-sportchassit och den adaptiva dämpningen ”Audi magnetic ride” är alla specialkonstruerade för Audi RS 3 Sportback. Den som önskar kan få bilen levererad med kolfiberarmerade keramiska bromsskivor bakom de främre 19" -fälgarna, något som Audi är först med i premiumkompaktsegmentet.
Audi RS 3 Sportback känns igen på typiska RS-detaljer både invändigt och utvändigt. Den nya toppmodeller i A3-familjen kommer till återförsäljarna sommaren 2015. Priset är ännu ej fastställt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094