23948sdkhjf

Tommy Letzén ny vd för Motorbranschens Riksförbund

Tommy Letzén, har utsetts till ny verkställande direktör, vd, för bilhandels- och bilverkstadsorganisationen Motorbranschens Riksförbund, MRF. Han efterträder Per Johansson, som går i pension.

Tommy Letzén är 51 år och kommer närmast från Volkswagen Group Sverige AB där han arbetar som Director Business Development & Support.

1984 anställdes Tommy som elevingenjör på Scania och har genom åren haft flera framträdande befattningar inom såväl bilhandel som servicemarknad på både Volkswagen-gruppen och Scania.

– Tommy har en gedigen bakgrund inom bil- och servicemarknaden och har haft flertalet arbetsledande befattningar, säger Tommy Andersson, förbundsordförande för MRF.

– Vi tror att Tommy med sin bakgrund och personlighet kommer att vara rätt person att leda MRF in i framtiden, fortsätter Tommy Andersson.

Tommy Letzén ser med stor tillfredsställelse fram mot arbetet som vd för en stark branschorganisation.

– Det ska bli spännande att få arbeta med en medlemsstyrd organisation.

– Personligen tror jag att mina erfarenheter både från lätta och tunga sidan både på fabriks-, importörs- och detaljistnivå kan vara bra erfarenheter att ta med till mitt nya arbete, förklarar Tommy Letzén.

Det officiella bytet, förordnandet, av vd för MRF sker vid den ordinarie förbundsstämman i april, men Letzén tillträder befattningen redan 1 mars 2015.

Per Johansson har varit vd för MRF i tolv år och fyllde 60 år i juni 2014.

Han efterträdde Kjell Alkärr 2002.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063