23948sdkhjf

Europas främsta fordonsforskare kommer till Rally Sweden

Det är nu klart att några av Europas främsta forskare inom nya material och fordonstillverkning kommer att finnas på plats under Rally Swedens Biz Week.
De kommer att medverka på det seminarium om viktreduktion (WRED) som arrangeras i Karlstad CCC 11 februari.

– Vi krokar arm med fordonsindustrin på ett sätt som inte tidigare skett, säger Glenn Olsson, vd för Rally Sweden.
– Sammantaget innebär det att vi förmodligen flyttar fram vår position som en av de främsta arrangörerna inom WRC, fortsätter han.

Rally Sweden och näringslivet
Han berättar att initiativet kommer från leverantörsorganisationen FKG, Fordonskomponentgruppen, som genomför seminariet i samarbete med lättviktsarenan LIGHTer.
– Vi får även se detta som en möjlighet för industrin med tillhörande tjänstesektor i Värmlandsregionen, säger Glenn Olsson.
Han berättar också att Karlstads Kommun ställt sig bakom seminariet som även har innovationsmyndigheten Vinnova och det statliga Tillväxtverket bakom sig.

Visar upp svensk innovationskraft
Någonstans mellan 100-150 deltagare från främst Sverige, men även övriga Norden, förväntar sig projektledaren på FKG, Peter Bryntesson.
– Anledningen till att vi har valt att förlägga seminariet till Karlstad och CCC under rallyveckan beror på att rallyt står i kommersiellt centrum för några av världens största fordonstillverkare dessa dagar.
– Dessutom ligger motorsporten i framkant inom fordonsutveckling. Konferensen blir således ett skyltfönster för innovationsdriven svensk fordons- och leverantörsindustri, säger Peter Bryntesson.

Ledande forskare
Professor Jari Kinaret, projektledare för EU:s spjutspetsprojekt kring supermaterialet grafen. Stefan Diex, direktör för forskning och innovation inom den europeiska samarbetsorganisationen för fordonsindustrins leverantörer, Clepa. Ingegerd Annergren, teknologie doktor och ledamot av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, samt ansvarig för nya material hos Scania.
Är tre av de forskare och innovatörer inom nya material och konstruktioner för att minska ett fordons vikt som deltar i FKG:s Automotive Meeting Point kring WRED 11 februari i Karlstad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078