23948sdkhjf

SFVF noterar stort intresse för verkstadens villkor

Landets bilverkstäder vill arbeta seriöst! SFVF:s presentation av verkstäders rättigheter och skyldigheter före jul väckte stort intresse bland landets bilverkstäder, nu kommer skriften att distribueras.
När servicemarknaden avreglerades inom EU stärktes också verkstädernas ställning. Men avregleringen innebär inte bara rättigheter för verkstäderna, utan det finns även en rad skyldigheter.
Därför har Sveriges Fordonsverkstäders Förening, SFVF, tagit fram en praktisk sammanställning över verkstadens rättigheter och skyldigheter.
– Det är en liten vägledning över vad som är tillåtet respektive otillåtet för alla verkstäder, säger Bosse Ericsson, vd för SFVF.
Det är en vägledning som kommer att distribueras ut till alla verkstäder, såväl märkesauktoriserade som allbil, från och med denna vecka.
– Det finns ett stort kunskapsbehov bland verkstäderna – man vill veta mer om konkurrensfrågorna, konsumentjuridik och hur branschen ser ut.
– Det har jag stött på under SFVF:s utbildningsturné, som är det största kunskapslyftet i branschen, säger Bosse Ericsson.
Den lilla röd-gröna trycksaken är även försedd med den europeiska kampanjsymbolen för alla bilverkstäders rättigheter och bilägarnas valfrihet, Right-to-repair-campaign.
– Det här är 100% medlemsnytta, säger Bo Ericsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079