23948sdkhjf

Världspremiärer för Porsche på Detroits bilsalong

Porsche 911 Targa 4 GTS och Cayenne Turbo S får världspremiär vid Detroits bilsalong, North American International Auto Show 2015. I 911 Targa 4 GTS kombineras för första gången den framgångsrika GTS-idén med det klassiska Targa-konceptet. Den starkare motorn med 430 hk (316 kW) och Sport Chrono-paketet som är standard ger ännu sportigare köregenskaper.

Andra specifika GTS-detaljer är till exempel svarta mattlackerade 20-tumsfälgar med centrumbult, Sport Design front, svarta luftintag och den svarta GTS-logotypen på dörrarna, baktill och på targabågen. Inuti ger svart Alcantara på ratten och på sätena samt detaljer i svart borstad aluminium en sportig touch.

Toppmodellen av senaste generationen Cayenne utmärks främst genom motorn där turboaggregaten integrerats i grenrören. Det ökar effekten till 570 hk (419 kW), 20 fler än i föregångaren. Det maximala vridmomentet som ökat med 50 Nm till 800 Nm ger överlägsna prestanda och de nya turboaggregaten ger ännu bättre respons från biturbo-motorn.

Båda nyheterna ger maximal körglädje och är perfekta exempel på den långsiktiga framgång Porsche haft på världens största marknad för sportbilar och SUV, USA. Ända sedan Typ 356 introducerades på -50-talet har Porsche med sina bilar tilltalat en vidsynt kundgrupp, kunder som verkligen värderar en unik blandning av sportiga egenskaper, prestanda och design. Därför har USA traditionellt varit den största marknaden för Porsche. 2014 levererades omkring en tredjedel av alla tillverkade Porsche till USA.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063