23948sdkhjf

Nu ska även jurister gå på utbildning hos SFVF

Antalet ARN-anmälningar är många och bara i höst planeras 55 nämndmöten. Så många möten har ARN (Allmänna Reklamationsnämnden) aldrig haft på Motor. Merparten handlar om köp av begagnad bil och därefter bilreparationer.

SFVF har därför bjudit in beredningsjurister, externa jurister, ledamöter, ordförande (som är domare eller har domar bakgrund) till ett lärorikt verkstadsbesök. Bakgrunden till inbjudan är att det finns önskemål som framförts till SFVF. Juristerna i nämnden önskar ”en kurs” för att bättre förstå vad våra ärenden handlar om rent tekniskt. Hur omnämnda bildelar i praktiken ser ut, vad de har för funktion och var de sitter i bilarna. Samma upplägg på utbildning har erbjudits Konsumentverket.

Som SFVF även har informerat om tidigare kommer det ske förändringar 1 juli på konsumentområdet. Den samlade bedömningen är att dessa förändringar kommer leda till betydligt fler ARN anmälningar.

-Från SFVFs håll känns det bra att vi har utbildat nästan 700 kundmottagare, verkstadschefer, generalagenter och verkstadsägare 2015 så här långt. Ytterligare upp mot 300 personer kommer gå utbildning i verkstadsjuridik före midsommar. Under hösten kommer ytterligare ca 500-700 utbildas i år. På så sätt räknar SFVF med att branschen ska få färre anmälningar i ARN och nöjdare kunder, säger Bo Ericsson, vd för SFVF.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066