23948sdkhjf

Bytbil och Carfax förlänger samarbetet

Motorsajten Bytbil och fordonsinformationsföretaget Carfax förlänger sitt samarbete. För att skydda både bilhandlare och konsument från bedrägeri på grund av felaktiga eller bristande faktauppgifter kring ett fordons historik, får alla bilhandlare anslutna till Bytbil direktkoppling till Carfax unika databas med relevant fordonshistorik.

– Genom integrationen med Carfax får kunder till Bytbil-anslutna bilhandlare möjlighet att ta del av bilens historik – från att den lämnade fabriken fram till dags dato, berättar Marcus Gustafsson, försäljnings- och marknadschef på Bytbil och framhåller transparensen och dess trygghet även för konsumenten.

– Integrationen mellan Bytbil och Carfax är en stark konkurrensfördel när den europeiska bilmarknaden är en enda marknad och en karusell av begagnade bilar som byter ägare och länder.

– Det är en karusell som innebär ökade risker både för bilhandlare och bilägare, och då är en tjänst som Carfax oerhört värdefull för ett tryggt köp, menar Marcus Gustafsson.

Han säger också, att hade fler bilhandlare eller konsumenter valt att ta ut en begagnad bils fordonshistorik, hade många av de östatsbedrägerier kring begagnade premiumbilar som skett under senare tid förmodligen avslöjats.

Sedan 2012 kan Bytbil och bilhandlare anslutna till motorsajten erbjuda Carfax-rapporter. Ett samarbete som inte bara förlängs utan även utvecklas.

– För oss är Carfax-rapporterna en stark kundnytta som skyddar bilhandlarna mot bedrägerier samtidigt som erbjudandet till konsument om att få en rapport gratis innebär ett tryggare begagnatköp, menar Marcus Gustafsson.

Från Carfax sida är man naturligtvis glada över ett förlängt samarbete med en ledande handelsplats på internet för begagnade och nya bilar som Bytbil.

– Konsumenterna vill ha viktig fordonshistorik som mätarställning, besiktningsprotokoll, utförd service och eventuella skadereparationer, försäkringsärenden, ägare och bruk av fordonet samt om det har exportrats eller importerats.

Det säger Frank Brueggink grundare och vd för Carfax Europe och tillägger att fordonshistoriken bygger förtroende mellan bilköpare och bilhandlare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109