23948sdkhjf

Branschsamtal om gasbilar visar på stora brister

Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) har hållit ett branschsamtal om tillsyn av gasbilar. Biogasbilar är väldigt bra för miljön under ordnade former. Men den tekniska utvecklingen av dessa bilar, som har pågått några år, har medfört att vissa kontrollpunkter inte har utförts vid en bilbesiktning. Bland annat har kontroll av gastankar (kan vara upp till fem stycken i en och samma bil) och gasregulatorer inte kontrollerats.

Till SFVF:s branschsamtal kom Arbetsmiljöverket, Transportstyrelsen, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Konsumentverket, Bilprovningen, Motormännen, Energigas Sverige, Sveriges Bilåtervinnares Riksförbund, Training
Partner, Swetic och KonveGas.

Målsättningen med mötet var att diskutera hur och när kontroller av gastankar och kringutrustning ska kontrolleras systematiskt på ett fackmässigt sätt.

En handlingsplan för vilka undersökningar som kommer göras av de olika deltagarna är upprättad och kommer ligga som beslutsunderlag till nästa möte.

-Idag finns det inte några obligatoriska kontroller vid service eller vid besiktning av gastankar och kringutrustning. Är man som bilägare orolig, besök en verkstad och be dem kontrollera tank och kringutrustning, säger Bo Ericsson, vd för SFVF.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063