23948sdkhjf

SBF vann över Kia i Högsta Domstolen

Högsta Domstolen avslår Kia Motors Sweden AB:s ansökan om resning och klagan över domvila i målet mot Sveriges Bildelsgrossisters Föening (SBF). Därmed står domen fast mot Kia Motors, en dom som innebar att Marknadsdomstolen ålagt Kia Motors att vid vite av fem miljoner kronor upphöra med att tillämpa villkoren för den 7-åriga nybilsgarantin, villkor som innebar att Kia-ägare som utförde regelbunden service skulle tvingas utföra denna på Kia-verkstad.

Högsta Domstolens dom meddelades direkt efter julhelgen och domen innebär även att Kia Motors Sweden ska ersätta SBF med rättegångskostnader i HD för totalt 1 205 500 kronor.

Det var i december 2012 som Marknadsdomstolen ålade KIA Motors Sweden AB vid vite av fem miljoner (5 000 000) kr upphöra med att tillämpa villkoret i sin sjuåriga nybilsgaranti, som innebär krav på att den regelbundna servicen ska utföras av en auktoriserad KIA-verkstad under garantitiden för att nybilsgarantin ska gälla. KIA Motors Sweden AB dömdes då också att ersätta Sveriges Bildelsgrossisters förening för dess rättegångskostnader med 6,3 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078