23948sdkhjf

Bilverkstadsförening tar Regeringen i örat

På årets sista dag skickade Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) ett öppet brev till regeringen där man tar upp både svartjobb, höjningen av bränsleskatten och hur man ska kunna få fler ungdomar i arbete.

Öppet brev till regeringen från Nordens största verkstadsförening:

"Under de 27 månaderna som SFVF har varit verksamt har SFVF lagt ett antal förslag för att förbättra för bilägare, ungdomar och branschen. Alla förslag har varit för att motverka svart arbetskraft, öka sysselsättningen för unga, möjliggöra att bilägare har råd att bo kvar på landsbygden,

I budgetpropositionen tas nu den sänkta arbetsgivaravgiften för ungdomar bort i två steg, för att slutligen komma upp i den tidigare ”normala” avgiften. Det motverkar starkt vår strävan att få fler medarbetare till branschen. Branschen är i stort behov av 5 000 nya medarbetare.

SFVF har föreslagit regeringen att motverka "svart arbetskraft" och medverka till att fler blir sysselsatta i den seriösa branschen. SFVF har därför rekommenderat regeringen att införa rotavdrag även på bilreparationer. Vi rekommenderar också att rotavdraget höjs från 30 procent till 50 procent.

Nu höjs bränsleskatterna, som i första hand påverkar glesbygden mycket negativt. Eftersom glesbygden inte har samma kommunala färdmedel som en stad (och glesbygden är inte långt bort när det gäller kommunala färdmedel), kommer den orimliga skattehöjningen få stora negativa konsekvenser.

Människor som bor utanför stadskärnan tvingas av ekonomiska skäl flytta till stan. Det motverkar allt som Miljöpartiets kärna står för. Och varför, lät “man” Miljöpartiet som är ett litet parti få igenom bränsleskattehöjningar som tvingar människor att flytta och förändra hela sin livsföring?

Bästa regering, tänk om, riv upp ert kortsiktiga sätt att fylla på statskassan. Låt människor få bo kvar utanför stadskärnan, låt oss i den seriösa branschen få leva kvar och inte konkurreras ut av svart arbetskraft och låt unga människor få de arbeten som vi kan ge dem."

Bo Ericsson vd SFVF

Om SFVF
SFVF är en branschförening med över 1 700 anslutna verkstäder som samverkar med myndigheter, verkstäder och andra företag på den svenska bileftermarknaden. Vi bevakar, informerar och är med och påverkar regler, lagar och övergripande beslut i branschen för att förbättra villkoren både för bilägare och verkstäder. www.sfvf.eu
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078