23948sdkhjf

Storaffär i bilbranschen Bavaria förvärvar Novation

Avtal har träffats att Bavaria Stockholm Bil AB, en del av Bavaria Nordic, förvärvar Novation AB och Novation Fastighets AB i Uppsala. Novation är auktoriserad återförsäljare av BMW och MINI, samt verkstad med full service och reservdelar.I och med förvärvet kommer Bavaria Nordic att öka omsättningen med ca 400 miljoner svenska kronor.

- Förvärvet ligger helt i linje med vår strategi att stärka vår position som återförsäljare av BMW och MINI på den svenska marknaden. Med Novation stärker vi Bavarias geografiska närvaro och täckning från Stockholm till Uppsala med omnejd. Novation är ett välskött företag och vi ser goda synergier i att sammanföra verksamheterna, säger Johan Frisk, vd på Bavaria Stockholm Bil AB.

Bavaria Nordic har sedan starten 1996 blivit en av Nordens största återförsäljare av BMW och MINI. Under 2014 uppgick omsättningen i koncernen till mer än fem miljarder norska kronor. Totalt såldes 15 000 bilar i Bavaria Nordic genom totalt 15 anläggningar i Norge och Sverige.

- Vi har haft en fantastisk tillväxt i Sverige sedan etableringen 2011. Vi passerade en omsättning på 1,5 miljard svenska kronor i Sverige under förra året. Målet är att fördubbla omsättningen i koncernen från fem till tio miljarder norska kronor till år 2020. Vi glädjer oss över förvärvet av Novation, säger Svein Å Strøm, koncernchef för Bavaria Nordic.

Novation är ett familjeföretag grundat 1990 av Allen och Peter Storm och består av en anläggning i Uppsala. Omsättningen uppgår till ca 400 miljoner svenska kronor med 40 anställda. På Novation ser man positivt på förvärvet och ser ökade möjligheter för framtiden med Bavaria som ny ägare.

- Precis som Novation har Bavaria ett tydligt fokus att sätta kunden i fokus och vi är övertygade om att både parter kommer att gynnas av affären. Bavaria har haft en fin utveckling och är en stark och etablerad aktör på den nordiska bilmarknaden, säger Peter Storm, VD på Novation AB.

I samband med förvärvet övertas vd-rollen för Novation AB av Johan Frisk, vd på Bavaria Stockholm Bil AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093