23948sdkhjf

Motorbranschen söker nya talanger till Yrkes-SM

Motorbranschen söker bilskademekaniker, bilskadereparatörer, lackerare och lastbilsmekaniker till Yrkes-SM. Visst vill du vara med och tävla?

I maj går Yrkes-SM av stapeln. Motorbranschens yrkesnämnder söker nu fyra ungdomar per respektive kategori: bilskademekaniker, bilskadereparatörer, lackerare och lastbilsmekaniker. Den sökande ska ha gått ut gymnasieskolans fordons- och transportprogram och vara max fyllda 21 år under 2016.

- Motorbranschen är en framtidsbransch med ett mycket stort rekryteringsbehov. Yrkestävlingarna är en viktig del i vårt arbete med att informera om alla spännande yrkesroller som finns i motorbranschen och på det sättet locka fler att söka sig till vår bransch, säger Caj Luoma, vd för Motorbranschens yrkesnämnder.

För att uppmärksamma om yrkesprogrammens så viktiga roll i vårt samhälle, har regeringen 2016 utlyst Yrkesutbildningens år tillsammans med LO och Svenskt Näringsliv. Under året kommer inte bara Yrkes-SM att äga rum utan Sverige kommer även att stå värd för Yrkes-EM (EuroSkills) i december.

- Vi är mycket glada över den omfattande satsning som nu görs för att lyfta yrkesprogrammens betydelse. Den kommer förhoppningsvis att ge positiv effekt på både utbildning och arbetsmarknad, avslutar Caj Luoma.

Läs mer om Yrkes-SM och om uttagningarna som under våren kommer att ske i Mjölby, Gävle och i Falun på Bilproffs.se

Uttagningstävlingen för personbilsmekaniker, bilskadereparatörer, lastbilsmekaniker och fordonslackerare inför kommande Yrkes-SM 2016 kommer att ske på olika platser i landet. Hoppas att just du vill delta!
Du, som vill vara med och tävla i Yrkes-SM 2016, måste boka in en av nedanstående helger beroende på din yrkesgren. Då har vi nämligen en uttagningstävling för just din gren enligt följande:

bilskadeteknik och personbilsteknik: lördagen den 12 mars 2016 hos Bojo Utbildningar AB i Mjölby, med söndagen den 13 mars som reservdag – kontaktpersonJan Börstell.
lastbilsteknik: lördagen den 19 mars 2016 i Gävle, med söndagen den 20 mars som reservdag – kontaktperson Magnus Norberg
fordonslackering: tisdagen den 12 april 2016 hos Lugnetgymnasiet i Falun, med onsdagen den 13 april som reservdag – kontaktperson Frida Gustafsson
Ta med egna arbetskläder, skyddsskor och eventuell personlig skyddsutrustning!

MOMENT INOM UTTAGNINGSTÄVLINGARNA
Dessa olika moment kommer du att tävla i:

för personbilsteknik:
– Teoriprov
– Felsökning elsystem
– Bromsar
– Mätteknik
för bilskadeteknik:
– Svetsövning
– Teoriprov
– Riktbänk
– Yt-riktning
för lastbilsteknik:
– Teoriprov
– Mätteknik
– El-laborationer
– Felsökning
för fordonslackerare:
– Spackling
– Slipgrund
– Plastreparation
– Topplack
– Teoriprov
– Färgbrytning
– Hälsa & Säkerhet

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094