23948sdkhjf

BDS ansluter samtliga sina verkstäder till SFVF

Butik och Bilverkstadskedjan BDS ansluter samtliga verkstäder till branschorganisationen Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF). Initiativet innebär bland annat att BDS verkstäder kommer att följa branschöverenskommelsen kring reparationsvillkor ”Verkstadens Reparationsvillkor” som SFVF tillsammans med Konsumentverket tagit fram.

Kvalitet och tydliga villkor i bilverkstadsbranschen har varit ifrågasatt och kritiken har lett till att politiker, intresseorganisationer och verkstadsbranschen själva har tagit initiativ för att bilägare ska känna sig trygga i valet av bilverkstad.

- Vi ser positivt på att dialogen i vår bransch har bidragit till att reparationsvillkoren, och därmed kraven på vår bransch förtydligats. Vårt initiativ att ansluta oss till SFVF kommer att underlätta kommunikationen mellan bilägarna och våra verkstäder vilket gynnar bägge parter, säger Mats Wilhelmsson, konceptansvarig för BDS.

SFVF är en av intressenterna i branschen som länge arbetat för att reparationsvillkoren ska förtydligas och som nu tagit fram ”Verkstadens Reparationsvillkor” tillsammans med Konsumentverket.

- Att SFVFs och Konsumentverkets branschöverenskommelse ”Verkstadens Reparationsvillkor” har fått en positiv utveckling och att BDS valt att ansluta sina verkstäder känns mycket bra. Det här kommer gillas av väldigt många bilägare och göra valet enklare för dem att välja en BDS-verkstad nästa gång det är dags för service eller reparation”, säger Bo Ericsson vd på SFVF. Att ytterligare en kedja kollektivt ansluter sig till SFVF kommer säkert gillas även av Per Bolund som bl a SFVF har möte med den 5 februari avslutar Bo Ericsson.

- Sveriges Fordonsverkstäders Förening har på många sätt visat att en bra verkstadsförening behövs. Vi ser att samarbetet kommer att öka tryggheten för bilägare kring vilka villkor som gäller och våra verkstäder kommer att kunna dra nytta av SFVF:s övriga erbjudanden för att öka kompetens och medvetenhet om utvecklingen i branschen ytterligare, vilket ligger helt i linje med BDS fokus på kvalitet, säger Mats Wilhelmsson konceptansvarig, BDS.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063