23948sdkhjf

Kristian Ceder är Sveriges bäste unge bilsportmekaniker

25-årige Kristian Ceder från Göteborg tog på Svenska Bilsportförbundets stora Bilsportsgala i Karlstad emot det prestigefyllda priset Young Technician Award. Priset som instiftats av Bilproffs.se tillsammans med Svensk Bilsport delas årligen ut sedan 2006 som en satsning på unga talanger på elitnivå inom rally och racing. Priset består av ett stipendium på 15 000 kronor avsett för utbildning eller studieresa inom tävlingsmekanikerområdet.

- Det känns helt fantastiskt att få ta emot Young Technician Award. Jag är mycket tacksam mot Team Peugeot Hansen som visat mig förtroende att utvecklas som tekniker och mekaniker. Jag är dessutom extra glad över priset då det var Bilproffs.se som gav mig möjlighet till denna karriär genom gästmekanikerprojektet, säger Kristian Ceder.

Kristian, som är utbildad fordonsmekaniker, har trots sina unga år redan hunnit göra karriär inom bilsporten. Som gästmekaniker genom Bilproffs.se ledde praktik på ett av världens främsta rallyteam Hansen Motorsport, till ordinarie mekaniker i teamet. Och i fjol togs han ut som enda mekanikerrepresentant i Svensk Bilsports elitsatsning Sweden National Junior team.

- Våra unga och duktiga mekaniker är mycket goda ambassadörer för både motorbranschen och bilsporten. Kristian är en ytterst värdig representant för alla våra internationellt framgångsrika mekaniker och tekniker, säger Patrik Svensson, Bilproffs.se.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078