23948sdkhjf

Holmgren Group går in som delägare i Greater Than AB

Greater Than som planerar att lansera den banbrytande bilförsäkringen Enerfy, där du betalar för när och hur du kör, har fått en ny investerare. En av Sveriges största bilhandlare, Holmgren Group AB, går in med ett konvertibelt lån på 10 miljoner kronor i bolaget.

Holmgren Group tror starkt på Greater Than och deras nya bilförsäkring, Enerfy, och har därför valt att investera i Greater Than, som också ser potential i sin nya investerare.

– Holmgren Group kommer att bli en betydelsefull partner för oss och deras fokus på bilhandeln kommer att betyda mycket för vår framtida försäljning, säger Liselott Johansson, vd för Greater Than AB och fortsätter:

– Att Holmgren Group visar sitt intresse genom ett konvertibelt lån betyder att vi kan satsa ännu hårdare på den här typen av distributionskanal, säger Liselott Johansson.

Holmgren Group AB, med sitt dotterbolag Holmgrens Bil AB, fokuserar på bilförsäljning och har över 50 års erfarenhet inom området. Holmgrens Bil AB har i dag blivit ett av Sveriges största och ledande bilhandelsföretag. Bolaget har 26 bilanläggningar på 16 orter i Sverige och säljer uppåt 20 000 nya bilar och erbjuder tjänster för uppåt 200 000 kunder årligen.

– Vi går in som investerare på grund av att Greater Than har en väldigt spännande försäkringslösning och vi ser att tekniken som Greater Than använder kan komma att bli ett värdefullt verktyg för vårt dotterbolag att arbeta med, säger Benny Holmgren, vd och huvudägare i Holmgren Group AB.

Det konvertibla lånet på 10 miljoner kronor löper till och med 31 december 2016 med en årlig ränta om tre procent och en konverteringskurs på 15,46 kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094