23948sdkhjf

MAF kritiserar Verkstadsföretagarna

MAF ( Motorbranschens Arbetsgivareförbund) är kritiskt till den nya organisationen Verkstadsföretagarna. MAF har kommit med följande inlägg:

"Verkstadsföretagarna vilseleder företagen

Verkstadsföretagarna har idag presenterat innehållet i föreningens erbjudande. Erbjudandet innehåller flera felaktigheter vilka kan ge företagen högre kostnader och rättsförluster. Jag ska kommentera två nedan.

Verkstadsföretagarna påstår under rubriken så löser vi dina avtal att ett hängavtal är identiskt med nuvarande avtal (läs med MAF). Påstående är direkt felaktigt. Hängavtalsföretag förlorar rabatten hos FORA. Det innebär för de flesta företag att FORA-avgiften ökar med mer än vad det kostat att vara medlem i MAF. Hängavtalsföretag får en väsentligt högre premie till MYN (Motorbranschens yrkesnämnd). Dessutom ska servicen ges av en part som inte har kunskap om avtalet. Dyrare för företagen och en sämre service, är det verkligen det ni kallar 200 % verkstad?

Verkstadsföretagarna påstår också att ”Företag som är anslutna till Sinf kan själva välja om de vill arbeta utan kollektivavtal, ha hängavtal eller teckna kollektivavtal.” Påståendet är en farlig förenkling och kan inte vara seriöst menat. Det visar att Verkstadsföretagarna saknar grundläggande kunskaper om svensk arbetsmarknad.

Det är oroande att Verkstadsföretagarna går ut med vilseledande information som för företagen kan innebära både ökade kostnader och rättsförluster."

Ari Kirvesniemi, förhandlingschef och vice vd för MAF

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079