23948sdkhjf

​Autoexperten utökar sin satsning på gränshandeln

Bilverkstadskedjan Autoexperten förstärker sin närvaro vid gränsen mot Norge. Den nya verkstaden i Charlottenberg väntas locka shoppingsugna norrmän som tar chansen att serva sina bilar medan de handlar. I och med öppningen kompletterar Autoexperten verkstaden och butiken sex mil söderut i Töcksfors. Jonas Henriksson är vd för bägge anläggningarna.

-Verkstaden i Töcksfors har närmast konstant beläggning tack vare tillströmningen från Norge. Det känns naturligt att utöka vår närvaro till Charlottenberg, säger Jonas Henriksson.

Bilverkstaden och butiken ligger bredvid Charlottenbergs köpcenter. Centret har 3,1 miljoner besökare om året, varav de flesta är norrmän som väljer att ”gå på tur” och göra sin storhandling i grannlandet.

Det som är extra utmanande för våra bilverkstäder här vid gränsen är att de norska kunderna ofta vill göra större jobb på sina bilar, säger Jonas Henriksson. Samtidigt förväntar de sig att kunna lämna in bilen på morgonen och sedan hämta ut den igen tidig eftermiddag samma dag. De vill inte ha lånebil, de vill ju hem till middagen. Det ställer hårda krav på vår lagerhållning och våra mekaniker, och vi lever upp till de kraven.

Autoexpertens bilverkstad i Charlottenberg är på drygt 600 m2 och har nio bilplatser. Lokalen är komplett utrustad med bland annat husbilslyft och avancerad diagnosutrustning, sådant en modern verkstad kan behöva just med tanke på de ofta omfattande uppdragen. Verkstadslokalen kompletteras med en butik och ett lager om 200 m2.

Vi ger kunderna fast pris och fasta tider, något i synnerhet de norska kunderna inte är vana vid. I Norge får de betala mer och dessutom kan bilen bli kvar på verkstaden i ett par dagar. Här kan de välja att parkera sina bilar i shoppingcentrets garage och sedan lämna in nycklarna i en pulpet, så hämtar mekanikerna bilarna. Och när vi är klara kör vi tillbaka bilarna till samma plats, avslutar Jonas Henriksson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125