23948sdkhjf

SKF deltar i razzior mot återförsäljare av förfalskade lager

SKF har deltagit i tre simultana razzior mot återförsäljare av förfalskade lager i Kina. Razziorna, som utfördes av kinesisk polis, ledde till att förfalskade lager beslagtogs som annars kunde ha sålts till industrikunder och slutanvändare.

Tina Åström, Director, Group Brand Protection, berättar:

-Förfalskade produkter förknippas ofta med lyx- och konsumtionsvarumärken, men är även ett problem för industrikunder över hela världen. Även om försäljningen av förfalskade lager är ett problem i Kina, så är de kinesiska polismyndigheterna proaktiva i sitt arbete och har stöd i form av ett juridiskt regelverk som gör det möjligt att agera mot förfalskare.

-De beslagtagna varorna innehöll bland annat ett förfalskat stort, cylindriskt rullager. Lagret hade allvarliga synliga skador, vilket tyder på att det inte uppfyllt prestandakraven för den maskin där det var monterat. Skadan var så omfattande att haveriet av det förfalskade lagret troligen orsakat allvarliga skador på intilliggande maskineri, vilket i sin tur lett till oplanerat driftstopp och ekonomiska konsekvenser för slutanvändaren.

SKF deltar varje år i över 100 razzior mot återförsäljare, leverantörer och tillverkare av förfalskade produkter, varav hälften sker i Kina.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172