23948sdkhjf

Black Shadow Edition Ny version av Ford Mustang

Nu lanserar Ford två nya Mustang-versioner – Blue Edition som redan finns tillgänglig för beställning, och Black Shadow Edition som kan beställas av svenska kunder från februari 2017.

Under Fords Go Further-event i tyska Köln presenterades en rad nyheter, bland annat de två nya Mustang-versionerna Black Shadow Edition och Blue Edition. Båda versionerna innehåller Fords kommunikationssystem Ford SYNC 3.

– Ford Mustang har alltid stått ut från mängden, det är en bil som väcker uppmärksamhet. Våra två nya versioner Black Shadow Edition och Blue Edition är inga undantag, de kommer få många att vända på huvudet, säger Roelant de Waard på Ford Europa och fortsätter:

– Specialutgåvor av Mustanger är något som följt med modellen under mer än 50 år. Vi tycker det känns jättekul att nu lansera dessa två guldkorn på den europeiska marknaden.

Ford Mustang Black Shadow Edition kommer kunna beställas med Fords 5,0-liters V8-motor på 421 hästkrafter, tillsammans med en manuell eller automatisk sexväxlad växellåda. Modellen kommer kunna erbjudas i fyra olika färgval – Platinum White, Triple Yellow, Race Red och Grabber Blue. Versionen har även försetts med ett svart Mustang-emblem vid grillen, 19-tums fälgar i lättmetall, svarta, avtagande dekaler på huven och längs med sidorna, samt 5,0-liters emblem vid framskärmarna.
Black Shadow Edition kommer finnas tillgänglig för beställning i Sverige från februari 2017. Produktionen kommer starta i maj och leverans sker i kvartal tre 2017.

Mustang Blue Edition, som redan går att beställa, har försetts med färgen ”Grabber-blue”. Fords så kallade Grabber-färger, namngivna efter det faktum att de greppar människors uppmärksamhet, introducerades för första gången 1969. Sedan dess har Ford lanserat hela 20 olika Grabber-färger, som med tiden kommit att bli extra speciella för Mustang-samlare. På Mustang Blue Edition kompletteras den utmärkande blå färgen med två svarta avtagande ränder som går från bilens front över tak och vidare bak. Modellen har också försetts med 19-tums fälgar i lättmetall.
Blue Edition kommer kunna beställas med Fords 5,0-liters V8-motor eller med företagets bränsleeffektiva 2,3-liters EcoBoost-motor, tillsammans med en manuell eller automatisk sexväxlad växellåda.

Ford Mustang har under året slagit försäljningsrekord i flera europeiska länder, och i Sverige är bilen en av landets mest sålda sportbilar. Under det tredje kvartalet i år såldes det 120 Mustanger i Sverige, och det var bara Tesla med sin Model S som hade en högre försäljning i kategorin sportbilar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063