23948sdkhjf

Mazda MX-5 RF erövrar Red Dot Design award

Både MX-5 och MX-5 Retractable Fastback har nu vunnit var sin ”Red Dot: Best of the best” för exceptionell produktdesign.

Nya Mazda MX-5 RF har vunnit utmärkelsen ”Red Dot – Best of the best” på 2017 års Red Dot product design awards, och blir ytterligare en i raden av utmärkelser för Mazdas formspråk ”KODO – Soul of Motion”. Det är andra gången på två år som den senaste generationen av Mazda MX-5 erövrar den högsta kategorin av Red Dot design awards för sin design. Kriterierna för att kvalificeras till denna prestigefulla utmärkelse är enligt organisatören själv en prefekt harmoni av funktionell kvalitet, användarvänlighet och en förförande skönhet.

Det här är den sjätte i raden av Red Dot Design awards för Mazdas nuvarande modellprogram som är baserat på designen ”KODO – Soul of Motion”. Först ut var Mazda6 och Mazda3 (2013 respektive 2014), följd av CX-3, Mazda2 och MX-5 under 2015.

Design Zentrum Nordrhein Westfalen, Red Dot, startade i Tyskland (Essen) 1955 och är en av världens största produkttävlingar. En vinnande design får bära ”red dot” symbolen, vilket ger en internationell status och kommer dessutom att finnas representerad på Red Dot Design Museum i Essen under fem veckor efter prisceremonin.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047