23948sdkhjf

Victor är Sveriges hjälte längs vägarna

I höstas startade Goodyear initiativet och tävlingen Vägens hjälte, med syfte att premiera och utse människor som gör gott på vägarna. Av hundratals nomineringar som strömmade in i tävlingens första skede valdes tio finalbidrag ut av en kräsen jury.

Därefter var det svenskarnas tur att utse en värdig vinnare och resultatet efter omröstningen var tydligt. Lerumsbon Victor Hellberg är Vägens hjälte 2017.

Att Vägens hjälte skapade ett stort engagemang råder det inget tvivel om. När tävlingen vars syfte att hylla de vardagshjältar som gör det lilla extra i trafiken nu är över så har mer än 20 000 röster från hela landet inkommit. Av de tio finalister som gick vidare till röstningsförfarandet så var det Victor Hellberg från Lerum som slutligen kan titulera sig Vägens hjälte.

Victor Hellberg upptäckte i höstas en personbil som kolliderat med en älg på E20. De förbipasserande bilarna höll vid olycksplatsen oroväckande höga hastigheter vilket fick Victor att agera blixtsnabbt. I samråd med SOS valde han då att göra en hjälteinsats och stänga av körfälten till dess att räddningstjänsten kom till olyckplatsen.

– Vi vill rikta ett stort grattis till Victor Hellberg, vinnare av vår tävling Vägens hjälte. Det är ärofyllt för oss att få ena svenskarna och utse människor som gör våra vägar till en bättre och säkrare plats. Victors bidrag har berört såväl jury som svenska folket. Vi hoppas att hans inspirerande gärning kan motivera andra. Vi vill även passa på att tacka alla som deltagit och röstat, säger Jenny Wahlsten, Nordic Marketing Specialist på Goodyear.

– Det känns såklart otroligt att få vinna Vägens hjälte. För mig kändes min handling självklar, trafiken är en plats där vi alla kan befinna oss och det är enormt viktigt att vi visar varandra respekt. För alla som jobbar på vägarna är detta extra viktigt, man blir lätt utsatt i trafiken när medtrafikanter susar förbi i höga hastigheter. Jag vill såklart tacka alla fina människor som röstat på mig, säger Victor Hellberg.

På kampanjsidan www.vagenshjälte. se kan man ta del av Victors egna ord om händelsen samt alla de andra nominerades goda gärningar. Tävlingen som startades den 15 december 2016 av Goodyear genomförs tillsammans med Falck som även deltog i tv-serien Vägens hjältar på Kanal 5 i vintras.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078