23948sdkhjf

Targa Florio Svezia - sportvagnsrally för hela familjen

Boka in lördagen den 20 maj i kalendern! Då är det återigen dags för Targa Florio Svezia, sportvagnsrallyt på Södertörn för hela familjen. I år med målgång vid Årsta Slott i Haninge.

Sportvagnsrallyt Targa Florio Svezia utanför Stockholm fick en smakstart förra året och växer nu ordentligt. Loppet går fortfarande längs Södertörns kurviga och backiga asfaltsvägar i naturskön miljö som ska påminna om det klassiska loppet Targa Florio på Sicilien.

I år är banan förlängd och går via Polismuseets fordonssamling i Tullinge. Banan tar cirka 2,5 timme att köra och under resan finns ett tiotal frågor att besvara med fina priser i potten.

– Fikastoppet utanför Polismuseet i Tullinge blir en extra krydda. Museet lånar också ut en polismålad bubbla som rattas av motorjournalisten och pensionerade trafikpolisen Ruben Börjesson, hälsar arrangören Ola Hoffsten som själv kör sin egen Alfa Giulia QV som föråkarbil.

Andra namnkunniga förare är Åke “Bryggarn” Andersson i en rally-Porsche samt Kalle Grundel som kör en kopia av den Ford RS 200 han blev trea med i Svenska Rallyt 1986.

I Targa Florio Svezia finns utrymme för cirka 200 startande och bland de anmälda finns flera märkesklubbar.

– Förra året passade många på att motionera sina klenoder vilket är uppskattat av både förare och åskådare. Alla bilar mår bra av att få röra på sig ordentligt, säger Ola Hoffsten som arbetat hårt för att dagen ska bli en motoraktivitet för hela familjen.

– I år är målgången flyttad till Årsta Slott vilket ger oss bättre ytor för bilutställning men också plats för ponnyridning, helikopterturer, radiostyrda bilar, drönare och ballonguppstigning. Det kommer att bli full fart för hela familjen.

Fakta Targa Florio

Targa Florio Classic är i dag en tävling som körs som ett regularity-rally på Sicilien med start i Palermo. 1960 och 1963 vann Joakim Bonnier i en Porsche. 1964 blev Picko Troberg och Ulf Norinder sjua i en gul och ­blå Ferrari 250 GTO. Anmälningsavgiften till årets Targa Florio Svezia är 400 kronor och betalas senast 14 maj.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094