23948sdkhjf

Thed Björk tog dubbla pallplatser i Portugal

Thed Björk säkrade en dubbel pallplats i WTCC Race of Portugal på utmanande stadsbanan Vila Real och säkrade fortsatt VM-ledning i märkesmästerskapet för Polestar Cyan Racing. Björk slutade på tredje plats i första tävlingen och utmanade ledande förare Norbert Michelisz om segern, trots 30 kilo mer. Den fyrfaldiga STCC-mästaren har klättrat till andra plats i förarmästerskapet, bara fyra poäng från ledning.

Mitt mål var att utmana om pallplats i båda tävlingarna och ta in på mästerskapsledningen, vi lyckades med precis det. Teamet gav mig en riktigt bra bil i helgen som gav mig ett stort självförtroende, trots full vikt. Jag är mycket nöjd över att vara bara fyra poäng från VM-ledning vid halvtid av säsongen, säger Thed Björk. Teamkollega Nicky Catsburg tappade till tredje plats i mästerskapet men lyckades säkra två topp fem-placeringar och är bara tio poäng från mästerskapsledningen.

Jag är rätt nöjd med resultaten med tanke på viktskillnaden till Honda på den här banan. Jag tappade en del poäng, men att ändå vara trea i mästerskapet och så nära ledning så här dags i mästerskapet är riktigt bra, säger Nicky Catsburg.

Volvo leder över Honda med 28 poäng när halvtid av WTCC 2017-säsongen har nåtts.

 – Resultatet från helgen var ungefär det vi kunde hoppas på. Tack vare en stor insats från alla i teamet kan vi lämna Vila Real och den fantastiska publiken med bibehållen mästerskapsledning. Vi är rätt nöjda och vårt utgångsläge för resten av säsongen är utmärkt, säger Alexander Murdzevski Schedvin, Head of Motorsport på Polestar.

 Néstor Girolami tog två topp tio-placeringar efter att ha haft tekniska problem och hoppas kunna vara tillbaka i toppen under sin hemmatävling i Argentina.

 – Jag hade problem med vibrationer i dagens tävlingar som tyvärr hindrade mig från att ta bättre resultat. Jag hoppas kunna ta ett mycket bättre resultat, som i Marrakech och Monza, i min hemmatävling. Vi kommer fortsätta kämpa, den saken är säker, säger Néstor Girolami.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.533