23948sdkhjf

Opus förvärvar amerikanska Farsight

Autologic Diagnostics Inc. (Autologic), ett dotterbolag till Opus Group AB (publ) (Opus), har tecknat ett förvärvsavtal om att förvärva av 100 procent av MVDS, LLC d/b/a Farsight (Farsight). Förvärvet värderas till 1,2 MUSD (cirka 9,8 SEK). Förvärvet förväntas slutföras i början av augusti 2017. Efter förvärvet kommer Farsight att integreras med Autologic. Bolagets 20 anställda kommer att flytta till Autologics närliggande kontor i Commack, New York inom 90 dagar efter att förvärvet har avslutats.

Farsight tillhandahåller fjärrdiagnostik och fordonskommunikationsteknik för fordonseftermarknaden, främst i USA. Farsight, grundat 2016, är på väg att uppnå intäkter om cirka 2 MUSD med positivt operativt kassaflöde under 2017.

“Vi är glada över att genomföra förvärvet av Farsight, eftersom det kommer att göra det möjligt för Autologic att utöka sina produkter och tjänster till inhemska fordon. Förvärvet innebär också att flera tidigare chefer och fordonsexperttekniker återvänder till Autologic. Dessutom passar Farsight väl ihop med vårt befintliga dotterbolag, Drew Technologies (Drew Tech) i Ann Arbor, Michigan nära Detroit. Drew Tech kan ta tillvara på Autologics och Farsights resurser inom callcenter för att utöka sin RAP-tjänst (Remote Assist Program) för att täcka fler fordon”, säger Lothar Geilen, VD för Opus.

Farsight, grundat 2016 och med huvudkontor i New York, startades av tidigare anställda på Autologic. Företaget tillhandahåller marknadsledande hårdvara och tjänster som gör det möjligt för den nordamerikanska fordonseftermarknaden att diagnostisera och åtgärda fel på personbilar. De kombinerade bolagen Farsight och Autologic kommer att leverera tjänster till en befintlig kundbas hos Opus med nästan 40.000 bilverkstäder i USA och stärka Autologics tjänster med erfaren personal, nya innovativa produkter och utökade serviceerbjudanden.

Över hela världen införs lagstiftning som tvingar bilproducenter att tillåta oberoende bilverkstäder möjligheten att diagnostisera och reparera alla fordon. Detta är fallet i USA (Right to Repair Act), Asien, Europa (Euro 5 lagstiftning) och Australien. Denna trend skapar intressanta tillväxtmöjligheter för företag inom fordonsdiagnostik och fordonskommunikation, t.ex. Autologic och Drew Tech.

Autologic, Drew Tech och nu Farsight kommer att erbjuda fordonsrelaterade tjänster för att hjälpa tekniker att reparera alltmer komplexa fordon. Många verkstäder på målmarknaden utför även fordonsbesiktningstjänster, vilket möjliggör synergier mellan Opus Inspection och dessa dotterbolag inom fordonsrelaterade tjänster.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109