23948sdkhjf

Porsche återkallar 21 500 Cayenne Diesel

Efter en överenskommelse med den tyska motortransportmyndigheten KBA  (Kraftfahrtbundesamt) återkallas Porsche Cayenne med 3,0-liters V6 Diesel i utsläppsklassen EU6.

Sportbilstillverkaren har i interna undersökningar upptäckt avvikelser i mjukvaran till motorns kontrollsystem och aktivt vidarebefordrat uppgifterna till KBA. Som en del av återkallelsen har man kommit överens med myndigheten om en uppdatering av mjukvaran som korrigerande åtgärd.

Omkring 21 500 fordon i Europa från årsmodell 2014 till 2017 påverkas, varav ca 500 i Sverige. Porsche varken utvecklar eller tillverkar dieselmotorer själva, men som fordonstillverkare tar Porsche fullt ansvar gentemot sina kunder. Det är mycket viktigt för Porsche att kundernas förväntningar vad gäller kvalitet, integritet och service uppfylls fullt ut.

Återkallelsen beräknas inledas hösten 2017, beroende på KBA:s godkännande av den föreslagna tekniska uppdateringen av mjukvaran, och kommer att slutföras så snart som möjligt. Fordonsägarna kommer att kontaktas av respektive Porsche Center. Planeringen för verkstadsbesöket, som är kostnadsfritt och beräknas ta omkring en timme, kommer att göras så snart som möjligt.

Utöver och oberoende av den överenskomna återkallelsen fortsätter Porsche att utföra interna kontroller av sina fordon för att identifiera ytterligare potentiella optimeringar. Dessutom fortsätter företaget sitt nära samarbete med myndigheterna i alla ärenden, i synnerhet med KBA.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078