23948sdkhjf

Mercedes 3D-printar reservdelar i metall

Mercedes-Benz tunga fordon har börjat 3D-printa ut reservdelar i metall. Den första produkten som godkänts är ett termostatskydd till äldre Mercedes och Unimog lastbilar.

Redan för ett år sedan började man 3D-printa reservdelar i plast, men nu har man alltså gått vidare med delar i metall.

-Vi säkerställer samma funktionalitet, tillförlitlighet, hållbarhet och kostnadseffektivitet med 3D-metalldelar som vi gör med konventionellt producerade delar, säger Andreas Deuschle, chef för marknadsföring och kundservice hos Mercedes-Benz tunga fordon.

Enligt Mercedes är fördelen med att skriva ut delarna istället för att gjuta dem, att det bara kan "tryckas på en knapp. Produktionen kräver inget dyrt utvecklingsarbete eller specialverktyg . Nu planerar Mercedes att använda 3D-utskrift för att göra metalldelar till motorer, kylsystem, transmissioner, axlar och till och med i chassit.

-Tillgängligheten av reservdelar under ett verkstadsbesök är viktigt för våra kunder - oavsett hur gammal lastbilen är. Det särskilda mervärdet av 3D-tryckteknik är att det ökar hastigheten och flexibiliteten avsevärt, särskilt när man producerar reservdelar och specialdelar. Det ger oss helt nya möjligheter att erbjuda våra kunder reservdelar snabbt och till attraktiva priser, även efter att serieproduktionen upphört, säger Deuschle.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063