23948sdkhjf

Danskt automotive-företag startar dotterbolag i Sverige

 Danska Stenhöj har startat ett dotterbolag i Sverige och har förvärvat Opus Emission samt Opus Instrument Foshan i Kina og Opus Asia Ltd. i Hong Kong. Säljare är Preqas AB (tidigare Opus Equipment AB).

Jörgen Hentschel, en av grundarna av Opus, blir delägare och vd för Stenhöj Sverige AB. Nuvarande anställda i Opus Emission/Preqas AB och Opus Instruments kommer att flyttas till Stenhöj Sverige AB.

Det nya bolaget ska fortsätta produktutveckla, marknadsföra, sälja och serva emissions-utrustning/avgasmätare.

-Detta initiativ och andra strategiska åtgärder vi vidtagit de senaste åren ser för att i som företagsgrupp ska stärka vår ställning och befästa vår position på marknaden, säger Søren Dyøe Madsen, vd för Stenhöjgruppen.

-Avsikten är att Stenhøj med den styrka som vi som grupp har, ska växa kraftigt på avgasområdet och jag förväntar mig stora synergier i koncernen genom att utnyttja de möjligheter som den extra värdekedjan kan ge. Inte minst har vi nu skapat en produktbas (broms-och stötdämpartestare, avgasinstrument och lyftar) som gör att vi kan bli en viktig aktör när det gäller att bygga biltestanläggningar med olika intressenter globalt, säger Søren Dyøe Madsen.

Bild: Jörgen Hentschel med Søren Dyøe Madsen

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109