23948sdkhjf

Nära 60 procent svenskar intresserade av bildelning

Knappt 60 procent av svenskarna är positiva till att ta del av delningsekonomin genom att hyra en bil från privatpersoner. Intresset är störst bland personer under 35 år med högre utbildning. Det visar en undersökning från SnappCar där drygt 1 000 svenskar har svarat på frågor om delningsekonomi. 

För de 57 procent av svenskarna som är intresserade av bildelning är ekonomi och hållbarhet de två viktigaste argumenten. Viljan till att bidra till ett hållbart samhälle på det här sättet är störst svenskar under 35 år. Jämfört bland dem över 55 år är det dubbelt så många i den här gruppen som vill bidra till ett hållbart samhälle på det här sättet.

– Många av våra användare är game changers som vill bidra till samhället på ett positivt sätt. De är också tidiga att använda andra delningsplattformar, säger SnappCars Sverigechef Magnus Engervall.

Unga med högre utbildning är mest positiva till delningsekonomi. Bland dem under 36 år är över trefjärdelar intresserade av att hyra ut och hyra ägodelar genom digitala plattformar. Nästan lika många, 71 procent, med avslutad högskoleutbildning tycker likadant.

– Precis som den här undersökningen antyder är de flesta av våra användare under 35 år. Samtidigt har vi många hängivna användare bland pensionärer, som vill utnyttja en resurs som mest står på gatan och kostar pengar, säger SnappCars Sverigechef Magnus Engervall.

Om undersökningen

Ett representativt urval av 1021 svenskar mellan 18 – och 80 år har svarat på frågor om delningsekonomi. Undersökningen genomfördes i maj 2017 av undersökningsföretaget Synolnt. Delningsekonomi har definierats som att hyra eller hyra ut ägodelar till privatperson genom digitala plattformar.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063