23948sdkhjf

Nilsson får order på specialfordon

Nilsson Special Vehicles AB (”Nilsson”) har vunnit  två nya upphandlingar avseende leverans av specialfordon. Bolaget har dels erhållit ett tilldelningsbeslut från Jordbruksverket avseende bilar till distriktsveterinärer och dels erhållit ett tilldelningsbeslut från Västra Götalandsregionen avseende ambulanser. De totala beräknade ordervärdena uppgår tillsammans till cirka 50 MSEK årligen. 

Distriktsveterinärerna, en del av Statens Jordbruksverk, har valt Nilsson som en av två leverantörer för årlig leverans av cirka 60 stycken ”liten skåpbil”. Fordonet som Nilsson erbjuder i klassen ”liten skåpbil” är en fyrhjulsdriven Peugeot Partner med en för ändamålet specialanpassad inredning. Nilsson beräknar att bolaget årligen kommer att leverera cirka 20-30 av fordonen. Avtalet löper under två år med en option på ytterligare två år. Leverans av de första bilarna beräknas att ske under Q3 2017 och avtalet beräknas ha ett värde om cirka 10 MSEK årligen.

Nilsson har även erhållit ett tilldelningsbeslut i en offentlig upphandling från Västra Götalandsregionen avseende ”Ambulansfordon 2016”.  Upphandlingen gäller ett avtal på två (2) år med möjlighet till två (2) års förlängning. Uppskattad volym är ca 25 fordon/år för anbudsområde 1 och 2 där Nilsson tilldelats område 1. Avtal mellan Västra Götalandsregionen och Nilsson har, på grund av att upphandlingen överprövats, ännu inte ingåtts. Nilsson återkommer med mer information så snart som bolaget erhållit Förvaltningsrättens utlåtande.

Karl Justh vd, kommenterar:

 -Vi är glada över att  Jordbruksverket och Västra Götalandsregionen har valt Nilsson som leverantör av fordon. Det är en kvalitetsstämpel och ett bevis på att våra produkter är anpassade för de behov marknaden har och efterfrågar. Vi ser fram emot samarbetet med Peugeot och återkommer med mer information avseende tilldelningen från Västra Götalandsregionen så fort Förvaltningsrätten har lämnat sitt utlåtande.

Bild på Karl Justh

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078