23948sdkhjf

Racingstjärnan Felix Rosenqvist tillbaka i Carrera Cup

Fyra månader efter dubbelsegern under årets premiärhelg gör formelbilsstjärnan Felix Rosenqvist comeback i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Siktet är inställt på nya segrar!

Den 2-3 september landar Porsche Carrera Cup Scandinavia på klassisk svensk racingmark. Deltävling 11 och 12 i årets mästerskap avgörs på Scandinavian Raceway utanför Anderstorp. Banan som arrangerade sex Grand Prix-tävlingar i Formel 1 mellan 1973 och 1978.

Kommande helg är det svensk racings kungaklasser som drabbar samman på den småländska motorsportarenan och den stora nyheten är att 25-årige formelbilsstjärnan Felix Rosenqvist återigen gör ett inhopp i Carrera Cup!

Felix körde senast Porsche Sveriges gästbil med startnummer 911 under årets premiärtävlingar på Ring Knutstorp i maj. Då frälste han publiken med två fina segrar efter en hård fight med seriens ordinarie toppförare. Uppvuxen i Värnamo bara några mil från Anderstorp är frågan självklar, kan han göra om bragden från Knutstorp på hemmaplan?

– Underbart att vara tillbaka i Anderstorp där allting startade för mig! Jag har ett fint facit på den här banan. Mitt senaste race på Scandinavian Raceway var faktiskt en seger, säger Felix Rosenqvist.

– Jag ser fram emot att köra Porsche igen och med minnet från två fina segrar på Knutstorp i bagaget siktar jag självklart på en ny dubbel. Hoppas att så många som möjligt tar sig ut till banan och hejar!

Till vardags tävlar Felix Rosenqvist i två formelbilsmästerskap på internationell toppnivå. Formula E, där han nyligen avslutade säsongen 2016-17 som trea i kamp med några av sportens mest namnkunniga förare. Även i japanska Super Formula ligger Felix på en fin tredjeplats och jagar där sin första seger. Serien rankas som en av de mest extrema formelbilsklasserna.

– Efter succén på Ring Knutstorp är vi väldigt glada att välkomna Felix Rosenqvist tillbaka till Porsche Carrera Cup Scandinavia, säger Raine Wermelin, direktör på Porsche Sverige.

– Det här är ett unikt tillfälle för den svenska racingpubliken att uppleva en av världens snabbaste förare under ett kort Sverige-besök, fortsätter Wermelin.

Redan helgen efter tävlingarna i Carrera Cup är Felix Rosenqvist tillbaka i sin Super Formula-bil på Autopolis International Racing Course utanför Kumamoto i södra Japan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078