23948sdkhjf

Mini Electric Concept visas i Frankfurt

 På bilsalongen i Frankfurt den 14-24 september premiärvisas MINI:s helelektriska konceptstudie MINI Electric Concept, som med sin stilrena och futuristiska tolkning av det klassiska MINI-formspråket ger en försmak av hur hållbar MINI-körglädje kan te sig i morgondagens urbana miljöer.

Med sina kompakta proportioner och sin patenterade gokartkänsla är helelektriska MINI Electric Concept inte bara en typisk MINI, med sin elektriska drivlina, sin aerodynamiska design och lättviktsfokus ger denna konceptmodell även en glimt av MINI:s helelektriska produktionsmodell som lanseras 2019.

Redan för tio år sedan tog MINI ett avgörande steg när det gäller utvecklingen av helelektriska drivlinor i form av den helt eldrivna MINI E, en modell som lade grunden för BMW Groups fortsatta arbete med lösningar för elektrisk mobilitet. MINI E introducerades 2008 och var BMW Groups första helt eldrivna modell där över 600 MINI E-bilar kördes och utvärderades av privatpersoner i vardaglig trafikmiljö i ett omfattande fältförsök. Vid sidan av den elektriska drivlinans prestanda och nollutsläpp levererade MINI E även blixtrande acceleration och suveräna köregenskaper. Fältstudiens erfarenheter och lärdomar kanaliserades därefter in i utvecklingen av BMW Groups första helelektriska produktionsbil, BMW i3.

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.234