23948sdkhjf

Automatisk bromsassistans räddar liv

I trafiken kan ett par centimeter vara skillnaden mellan liv och död, och vid en kollision är mindre skyddade trafikanter som cyklister speciellt utsatta. Med Boschs cykelsensor-utrustade förarassistans slås nödbromsen på bara 190 millisekunder efter att systemet registrerat en kollisionsrisk.

Scenariot: en cyklist dyker oväntat upp från ingenstans och korsar vägen. Bilföraren är distraherad av sina egna tankar. Olyckan verkar vara ett faktum. Men tack vare Boschs nödbromssystem med cykelsensor har bilen automatiskt inlett en tvärnit på mindre än en femtedels sekund.

Bromssensorer som registrerar andra fordon är en allt vanligare syn i trafiken, men Boschs senaste nödbromssystem reagerar även på mindre trafikanter, som cyklister och fotgängare.

En nödbromsassistent i bilen kan reducera bromssträckan med de där få kritiska centimetrarna som kan betyda skillnaden mellan liv och död, säger Gerhard Steiger, chef över Boschs Chassis Systems Control division.

Bosch förbättrar konstant tekniken bakom förarassistansen, och allt eftersom sensorer blir bättre och bättre tar den nya tekniken oss närmare helautomatiserad och olycksfri bilism. Men redan nu hjälper den förare att köra mer avslappnat och stressfritt.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062