23948sdkhjf

Unikt skolmaterial om framtidens fordon!

Motorbranschens yrkesnämnder erbjuder unikt skolmaterial för mellanstadieelever om bilens tekniska utveckling och betydelse ur ett samhällsperspektiv. 

Motorbranschens yrkesnämnder har tagit fram ett skolmaterial om bilens tekniska utveckling och betydelse för hur vi bor, arbetar och lever idag. Materialet riktar sig till mellanstadieelever i årskurs fem och sex. Förutom att förbättra kunskapen om motorbranschen är syftet att öka elevernas intresse för branschen.

-Motorbranschens yrkesnämnder jobbar i nära samverkan med grundskolan. Lektionsmaterialet har arbetats fram i samarbete med grundskolelärare. Att erbjuda mellanstadieelever kunskap om vår bransch kan vara ett steg mot att senare välja branschens utbildningar då det är dags för gymnasievalet, säger Anette Norinder, branschutvecklare på Transportföretagen.

Utöver att Motorbranschens yrkesnämnder nu erbjuder lektionsmaterialet om branschen har Framtidståget precis tagit fart. Motorbranschens inspiratör startade tidigare i veckan i Kiruna med slutdestination Malmö och kommer sammanlagt att ha besökt 160 högstadieskolor för att berätta om motorbranschens utbildningar.

-Vi jobbar med flera olika satsningar och i nära dialog med politiker, bransch och skola, för att nå ut om branschens utbildningar. Motorbranschen är en framtidsbransch, den snabba teknikutvecklingen har gjort verkstäderna moderna och behovet av personal är stort, säger Caj Luoma, chef för utbildning och kompetensförsörjning på Transportföretagen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063