23948sdkhjf

Autoliv och Adient samarbetar om säten för självkörande bilar

 Autoliv, Inc. inleder samarbete med Adient, världsledande på bilsäten, för att utveckla säten som möter de utmaningar som uppstår när framtidens bilar blir självkörande.

Interiören på självkörande bilar kommer bli än viktigare när förare och passagerare ägnar mer tid åt sådant som inte rör själva bilkörningen. När bilarna styrs av datorer kommer passagerarna kräva betydligt större flexibilitet inuti fordonet – det ska finnas möjlighet både att slappna av, arbeta och umgås. Detta skapar helt nya utmaningar kring både säkerhet och komfort. Samarbetet mellan Autoliv och Adient skapar förutsättningar att se bortom den traditionella framåtriktade sittningen och ta fram optimalt integrerade produkter och lösningar som adresserar dessa utmaningar.

I självkörande fordon kommer även fortsättningsvis säkerhetsbälten, försträckare och spännen att vara den primära fasthållningen om en olycka skulle inträffa. Till en början kommer samarbetet mellan Autoliv och Adient att fokusera på optimal integrering av Autolivs säkerhetsprodukter i framtidens otraditionella sittning samt att förbättra befintliga system med sätesmonterade krockkuddar och nya sidokrockkuddar för Euro NCAP. Målet är att lansera lösningarna till kund under andra halvåret 2018.

I planerna ingår också gemensam utveckling av väl integrerade lösningar som ökar säkerhet, komfort och bekvämlighet för framtida mobilitet. Båda företagen är öppna för att undersöka det eventuella värdet av att utvidga till applikationer utanför bilindustrin, så att människor kan resa och pendla på ett säkert sätt oavsett färdmedel.

-Vi vill erbjuda den senaste teknologin med högsta möjliga kvalitet för att rädda fler liv, säger Mikael Bratt, President Autoliv Passive Safety. Att förbättra passagerares säkerhet kommer även fortsättningsvis vara högsta prioritet för vårt globala team ingenjörer. Tillsammans med Adient kan vi nu erbjuda den optimalt uppgraderade lösningen - kunderna ska kunna känna att deras fordon utrustas med avancerade invändiga säkerhetslösningar.

-Det är en mycket spännande tid för fordonsindustrin när mobiliteten nu står inför stora förändringar. Med våra världsledande teknologier och förmågor är vi redo att utveckla nästa generation avancerade system för bilsäten, säger R. Bruce McDonald, styrelseordförande och vd för Adient. Samarbetet med Autoliv innebär att två ledande företag kan slå ihop sina styrkor för att förbättra säkerhet, komfort och bekvämlighet i framtidens självkörande bilar.

När bilkörningen blir allt mer elektronisk och samarbete och socialt umgänge ökar, så flyttas uppmärksamheten från bilkörningen till bland annat sätet och sätets position. Man kommer se med nya ögon på framtidens säten – konstruktion, materialval och transportteknik kommer påverka på den tid människor spenderar i trafiken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079