23948sdkhjf

Ett ansiktslyft för Kamasa Tools lyftprogram


Den svenska verktygstillverkaren Kamasa Tools utökar sitt lyftprogram med en tung nyhet – en lufthydraulisk domkraft som klarar upp till 30 ton. Samtidigt har det befintliga sortimentet fått ett modernare utseende.

Kamasa Tools satsning på den tunga fordonsmarknaden fortsätter. Nu introducerar företaget en domkraft riktad mot de verkstäder som tar in bussar och lastbilar. Lyften har en tvåstegad hydraulenhet med kapacitet på 30 respektive 15 ton, beroende på lyfthöjd. Precis som på det övriga lyftsortimentet ingår dödmansgrepp, LCS (Lowering Control System) och överbelastningsventil för maximal säkerhet.

Samtidigt har det skett en hel del med utseendet på garagedomkrafterna för personbilar.

-Vi är inte bundna av hur domkrafter traditionellt ska se ut, säger Bert Lundmark, produktutvecklare på Kamasa Tools. Våra domkrafter har fått ett snyggare och slankare utseende, men det har även ett praktiskt syfte. Den låga profilen ger extra god åtkomlighet på bilar med låg markfrigång. Utöver utseendeförändringarna har samtliga garagedomkrafter försetts med ett femte hjul, vilket gör dem lättare att manövrera i nedfällt läge. Nya greppvänliga handtag bidrar också till förbättrad ergonomi. Även Kamasa Tools transmissionslyftar har ny design och verkstadskranen har en förbättrad konstruktion som gör den lättare att flytta och ställa undan när den inte används.

Sist och i sammanhanget minst har Kamasa Tools höglyftande domkraft blivit starkare. Från att tidigare ha lyft 1,5 ton mäktar den nu med 2 ton och kan lyfta redan från 90 mm mot tidigare 110 mm.

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11