23948sdkhjf

Nu ska utrotningshotade Saab-bilar räddas

Orio investerar mer än någonsin i Saab-bilarna på våra vägar, genom att lansera sitt nya initiativ ”Parts for Life”. Initiativet stöttar arbetet med att skydda utrotningshotade djurarter, men erbjuder även en livstidsgaranti på originaldelar för Saabägare som reparerar sin bil på ett auktoriserat Saab Service Center. Genom detta säkrar Orio Saab-bilens position som en ikonisk bil på våra vägar.

Nedläggningen av Saab Automobile AB år 2011 betyder att den generation bilar som trafikerar våra vägar idag kommer att bli den sista. Men det innebär även att bilmärket har kommit att bli ikoniskt bland Saabentusiaster. En viktig del i att hålla Saab-bilarna vid liv är att använda sig av de rätta originaldelarna. Därför lanserar nu Orio, som enda leverantör av Saab originaldelar, kampanjen ”Parts for Life”, och erbjuder livstidsgaranti på originaldelar för att hjälpa till att bevara de återstående Saab-bilarna.

– Saab som bilmärke har ett långt och viktigt arv att bevara och vi vill inte att bilarna ska försvinna från vägarna av fel anledning. Därför har vi skapat kampanjen ”Parts for Life”, där vi erbjuder livstidsgaranti på originaldelar för de ägare som reparerar sin Saab på ett auktoriserat Saab Service Center, säger Jonas Tegström, vd på Orio AB.

När en Saab reparerats med originaldelar kan ägaren enkelt aktivera sin livstidsgaranti på www.partsforlife.com. Syftet med kampanjen är att visa Saabs status som ett ikoniskt bilmärke över hela världen samtidigt som man skapar en möjlighet att utbilda och uppmuntra till användandet av originaldelar som håller bilen i samma skick som när den byggdes.

Det sjunkande antalet Saab-bilar över de senaste åren har fått entusiaster att se på bilen som potentiellt utrotningshotad, ett hot den delar med många djurarter i världen. Orio kommer därför att samarbeta med Nordens Ark genom att göra en årlig donation som en del av ”Parts for Life”. Nordens Ark är en svensk organisation, men jobbar med skyddandet av utrotningshotade arter över hela världen, vilket är en perfekt matchning med Saab.

 – Med ”Parts for Life”-initiativet och vårt samarbete med Nordens Ark vill vi informera om betydelsen av bevarande och mångfald: inte bara för bilar, utan för allt vi delar på denna planet, säger Jonas Tegström på Orio AB.

– Vi är väldigt exalterade över att jobba med Orio och ”Parts for Life”. Det är ett fint initiativ och vi kommer nu samarbeta för att säkerställa att utrotningshotade arter får en framtid, säger Mats Höggren, vd på Nordens Ark.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078