23948sdkhjf

Racing Rascals samlade in en miljon till CancerRehabFonden

Racing Rascals barndag samlade in en miljon kronor till förmån för CancerRehabFondens arbete för cancerdrabbade barn. Eventet arrangeras årligen av Racing Rascals och eldsjälen Peder Karlsson.

Lördag den 16 september arrangerade Racing Rascals sin årliga barndag på Tierp Arena, där barn som haft det svårt i livet fick möjlighet att åka med i sportbilar. Barndagen är ett initiativ som arrangeras av eldsjälen Peder Karlsson.

Barnen sken som solen i takt med att sportbilarna varvade runt racingbanan.Efter racingen åkte samtliga sportbilar i kortege till Stortorget i Gävle, där massor med människor samlats för att få se bilarna. På kvällen anordnades även en välgörenhetsbankett på Gävle konserthus. Där hölls en välgörenhetsauktion som inbringade en miljon kronor till CancerRehabFonden, tack vare generösa bidrag från olika företag och privatpersoner.

-Vi är otroligt tacksamma till Peder Karlsson och Racing Rascals för deras brinnande engagemang, säger Eva Hansen, generalsekreterare på CancerRehabFonden, och fortsätter: En miljon kronor är en helt fantastisk summa! Tack vare dessa pengar kan CancerRehabFonden hjälpa ännu fler cancersjuka barn med stöd i form av återhämtningsresor och tekniska hjälpmedel. Vi riktar även ett varmt tack till alla deltagare som var så generösa och bidrog till vår verksamhet.

-Målet för årets Barndag var att slå förra årets insamling på drygt en halv miljon, säger Peder Karlsson, initiativtagare till Barndagen och eldsjäl bakom Racing Rascals. I år valde vi att samla in pengar till CancerRehabFonden och deras arbete för cancerdrabbade barn. Årets bidrag hamnade på smått otroliga en miljon kronor, och vi är enormt tacksamma till alla bidragsgivare.

 

I bilden uppe i hörnan syns Peder Karlsson (till vänster), initiativtagare till Barndagen, och Kjell Hjelm, CancerRehabFonden.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062